Unilabs erbjuder digital köhantering för bättre patientupplevelse Skip to main content

Information

18 October 2021

Unilabs erbjuder digital köhantering för bättre patientupplevelse

Sommaren 2020 införde Unilabs Qmatics digitala köhanteringssystem på mer än 30 enheter i Sverige. Lösningen förbättrar patientupplevelsen med säkrare, kontaktlösa patientresor samtidigt som den har givit en säker arbetsmiljö mitt under covid-19-pandemin såväl som under kommande influensaperioder.

 

Implementeringen av ett digitalt kösystem har möjliggjort en trygg och säker miljö för patienter och personal genom att minska antalet i väntrummen och istället låtit patienter vänta utanför klinikerna genom att utfärda en mobilbiljett.

Genom att placera en QR-kod vid ingången kan patienter enkelt skanna QR-koden med sin smartphone och få en mobilbiljett. Besökarna ges möjlighet att vänta utanför lokalerna medan de bekvämt följer turordningen på sin smartphone. Detta gör det möjligt att skydda patienter och personal genom att utöva social distans för att minska risken för virusspridning och eliminera trånga väntrum.

 

Inge Andersson, Operations Director Laboratory Medicine & Pathology Unilabs Sweden;

”I vår dagliga utmaning under pandemin såg vi ett behov att tillhandahålla säker provtagning för alla patienter såväl som att bekämpa covid-19-sjukdomen. Lösningen har varit uppskattad av våra patienter och vi ser en fortsatt nytta även efter pandemin både för bekvämlighet och möjliggörande av social distans vid misstanke om virusinfektion .”

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN