Vårt företag | Unilabs Skip to main content

Vårt företag

Unilabs är ett av Europas största diagnostikföretag och ett av få som erbjuder specialisttjänster inom lab, bilddiagnostik och patologi inom samma koncern.

Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. 

Laboratoriemedicinska analyser och bild- och funktionsdiagnostik har en avgörande betydelse vid diagnostik, uppföljning och behandling av patienter. Våra enheter fungerar som en integrerad länk i vårdkedjan. Våra uppdragsgivare är både öppen och sluten vård inom såväl offentlig som privat sektor.

ANTAL CENTER FÖR BILDDIAGNOSTIK

ANTAL CENTER FÖR BILDDIAGNOSTIK

>180

ANTAL ANSTÄLLDA

ANTAL ANSTÄLLDA

>13,500

ANTAL LÄKARE

ANTAL LÄKARE

1,360

ANTAL LABORATORIER INTERNATIONELLT

ANTAL LABORATORIER INTERNATIONELLT

210

ANTAL BILDUNDERSÖKNINGAR PER ÅR

ANTAL BILDUNDERSÖKNINGAR PER ÅR

>5 MILJONER

ÅRLIG FÖRSÄLJNING

ÅRLIG FÖRSÄLJNING

~1.6 MILJARDER

ANTAL LABORATORIETESTER PER ÅR 

ANTAL LABORATORIETESTER PER ÅR 

221 MILJONER

Radiologi

Inom radiologi genomför vi undersökningar med alla metoder som räknas till bild- och funktionsdiagnostik. Vi arbetar med modern utrustning med nya tekniska lösningar och investerar i hög humankompetens.
 

Laboratoriemedicin

Inom laboratoriemedicin utför vi analyser inom klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi/cytologi samt transfusionsmedicin. Vi gör kraftiga satsningar på informationsteknologi och logistik samt utveckling av nya metoder.
 

Personal

Unilabs AB har idag ca 1300 medarbetare i Sverige och vi växer ständigt. De största yrkesgrupperna är biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och läkare med specialistkompetens inom radiologi eller laboratoriemedicin.

Att arbeta på Unilabs innebär att förstå att vårt jobb inte bara är att producera testresultat. Vi tillhandahåller verkliga, användbara svar för våra patienter och vårdgivare. Vårt arbete förändrar livet direkt till det bättre, vilket vi ser som ett fantastiskt privilegium och något värt att arbeta för.
  

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN