Vårdgivare | Droganalyser | Unilabs Skip to main content

Droganalyser

Unilabs Laboratorium för Droganalyser

Unilabs Laboratorium för Droganalyser har ett säkert och tillförlitligt koncept för analys av droger i urin och saliv (oral fluid), de två metoderna som är godkända för arbetsplatsprover.

Unilabs är även granskade mot och uppfyller kraven i enlighet med EWDTS European Laboratory Guidelines for Legally Defensible Workplace Drug Testing för arbetsplatstestning av droger. Analysverksamheten av droger är ackrediterad enligt ISO 15189.

Om en specifik analys omfattas av ackreditering framgår av Unilabs provtagningsanvisningar, sök på respektive analys. Unilabs uppfyller kraven i EA-2/15 ”EA Requirement for the Accreditation of Flexible Scopes” vilket innebär att ackrediteringens omfattning kontinuerligt anpassas till interna krav som till våra kunders behov.

Unilabs Laboratorium för Droganalyser i Eskilstuna är det stora - lilla laboratoriet. Vi har, liksom det stora laboratoriet, ett omfattande sortiment av droganalyser, modern utrustning och specialutbildad personal - samtidigt är det lätt att få en personlig kontakt med våra läkare, kemister och biomedicinska analytiker. Våra läkare är MRO-utbildade, vilket innebär att de är särskilt utbildade för bedömning av analyssvar för drogtester. Screening och verifiering sker på ett och samma laboratorium, vilket är ett krav för arbetsplatsprover. Vi är ett av få laboratorier i Sverige som utför ackrediterad analys av anabola steroider i urin, dock ej prover från idrottsutövare.

Droganalyser

Våra läkare är MRO-utbildade, vilket innebär att de är särskilt utbildade för bedömning av analyssvar för drogtester.

För att underlätta provtagning och göra den tillräckligt säker behövs ett speciellt provtagningsmaterial. För mer information om hur du beställer materialet är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Läs mer om vår provhantering på anvisningar.se.

Vi startar enkelt upp nya samarbeten och som ny kund ser vi till att du snabbt och lätt kan börja skicka dina drogtester för analys hos oss.

Läs mer i Unilabs medicinska artiklar under rubriken 
Påvisande av droger i saliv.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN