Nyheter | Unilabs Skip to main content

Nyheter

De senaste nyheterna om Unilabs och våra verksamheter

 • Du som bor i Region Skåne och har fått en kallelse till mammografiscreening till oss på Unilabs, kan nu via 1177.se, själv boka om din tid om du behöver. Välkommen!
 • "Jag är hedrad över att få fortsatt förtroende från medlemmarna och ser fram emot ett spännande år. Arbetet med att visa på nyttan med privata aktörer inom svensk hälso- och sjukvård är viktigare än någonsin. Alla positiva krafter behövs om vi ska klara vårdens långsiktiga utmaningar", säger Sanna Rydberg, General Manager Unilabs Norden.
 • Unilabs arbetar kontinuerligt med att förbättra kommunikationen med våra patienter. Från och med november skickar vi nu ut våra kallelser via SMS till kvinnor för mammografiscreening i Västra Götalandsregionen.
 • November är den månad på året när kampen mot prostatacancer uppmärksammas lite extra. Pressbyråns populära - och mycket viktiga - lussebulle är därför tillbaka. Nytt för i år är att du som är över 50 år, under v. 46 kan ta ett kostnadsfritt PSA-prov vid Pressbyrån på Klarabergsgatan 29 i Stockholm, för att undersöka om du har ett förhöjt PSA-värde eller inte. Provtagningen är ett samarbete mellan Unilabs, Capio och Pressbyrån. 
 • "I akut radiologi är tiden avgörande, och våra radiologer kan nu dra nytta av en fullständig AI-baserad analys på under två minuter. Det här verktyget möjliggör snabb upptäckt och prioritering av kritiska fall. Något som direkt förbättrar vården för våra patienter. I och med att verktyget täcker ett brett spektrum av olika allvarliga fynd, kan den få en stor effekt för både patienter och radiologer," säger Unilabs Head of Strategic Business Unit Radiology, Baber Qazi. "Det är fortfarande våra högkvalificerade radiologer som tolkar varje undersökning, samtidigt som den här lösningen fungerar som ett andra par känsliga ögon som hjälper radiologen att snabbare identifiera allvarliga sjukdomstillstånd."
 • I samarbete med Region Skåne har vi öppnat en mammografienhet i Väla köpcentrum i Helsingborg, dit kvinnor boende i Helsingborg, Båstad, Ängelholm, Höganäs, Örkelljunga, Åstorp, Klippan och Bjuv kommer att bli kallade till mammografiscreening. Vi finns mittemot Waynes Coffee vid entré 2. Välkommen!
 • När du undersöks i vården kan du behöva lämna prov och de flesta prov som tas förstörs efter att analysen är klar. Vissa prov kan komma att sparas i en biobank, framför allt för din vård. Enligt biobankslagen får sparade prov även användas för exempelvis utbildning av vårdpersonal, utveckling och kvalitetssäkring av rutiner i vården samt forskning. All forskning måste vara godkänd av Etikprövningsmyndigheten och ibland även av Läkemedelsverket.
 • I maj fick Unilabs förnyat miljöcertifikat utfärdat av Qvalify som innebär att alla Unilabs nästan hundra enheter fortsatt är miljöcertifierade.
 • Unilabs AB är glada att Region Örebro län har gett oss fortsatt förtroende att driva mammografiuppdraget i regionen. Uppdraget sträcker sig fram till och med 2027 med möjlighet till förlängning.
 • När tiden är en sårbar faktor är AI ett värdefullt komplement i vården. För att exempelvis utvärdera prostatacancerbiopsier och analysera tumörceller vid bröstcancer har AI visat sig inte bara frigöra tid för patologer – utan också ge ökad patientsäkerhet och snabbare analyssvar. Men AI ersätter inte den mänskliga bedömningen.
 • Genève, 1 juni 2023: Unilabs, en ledande internationell leverantör av diagnostiska tjänster, kommer att ställa ut på den 56:e årliga European Human Genetics Conference (ESHG) i Glasgow, Skottland, den 10-13 juni. Deltagare kan besöka Unilabs Genetics i monter 274.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN