Unilabs och Siemens Healthineers lanserar ett strategiskt partnerskap kring den senaste infrastrukturen för diagnostiska tester för att förbättra patientvården Skip to main content

Pressmeddelande

02 February 2023

Unilabs och Siemens Healthineers lanserar ett strategiskt partnerskap kring den senaste infrastrukturen för diagnostiska tester för att förbättra patientvården

Genève och Erlangen - 2 februari 2023: Unilabs, en ledande leverantör av diagnostiska tjänster, och Siemens Healthineers, ett ledande medicinteknikföretag, tillkännagav idag ett flerårigt avtal värt över 200 miljoner euro. Unilabs har investerat i Siemens Healthineers förstklassiga teknik och kommer att förvärva mer än 400 laboratorieanalysatorer för att ytterligare förbättra sin laboratorieinfrastruktur och erbjuda sina kunder en förstklassig service.

"Att leverera bästa möjliga patientvård står i centrum för allt vi gör, och vi kommer att fortsätta att investera i den senaste tekniken för att ytterligare förbättra våra tjänster", säger Michiel Boehmer, Unilabs vd. "Vårt mantra CARE BIG driver oss i vår strävan att bygga den mest digitalt drivna diagnostikkoncernen - vilket möjliggör bättre beslut för en friskare morgondag."

Enligt detta avtal kommer Unilabs att fortsätta modernisera sin infrastruktur för hälso- och sjukvård i hela sitt nätverk för att förbättra kundservice och kvalitet och därmed bidra till att förbättra patienternas hälsa. De lösningar som Siemens Healthineers tillhandahåller kommer att förbättra Unilabs laboratorieverksamhet, kapacitet och klinisk likvärdighet i hela testnätverket.

Under de första åren kommer Siemens Healthineers att installera analysatorer för immunoanalyser och klinisk kemi med hög och medelhög volym, inklusive Atellica Solution och Atellica CI 1900*, provhanterare, analysatorer för blodstillande åtgärder och automationslösningar.

"Siemens Healthineers har en unik position för att skapa mervärde genom en produktportfölj som fungerar i harmoni för att skala upp tekniken, särskilt när efterfrågan på testning ökar", säger Sharon Bracken, chef för diagnostik på Siemens Healthineers. "Våra lösningar hjälper på många nivåer. De kan förbättra kostnadsbesparingar och lönsamhet genom integrerade reagenser och förbrukningsmaterial, leverera sofistikerad intelligensprogramvara för bättre dataanalys och minska onödiga friktioner i arbetsflödet med intuitiva systemanvändargränssnitt. Vi ser fram emot hur vårt samarbete med Unilabs, tillsammans med dess utökade investering i Siemens Healthineers teknik, kommer att gynna företagets laboratorieverksamhet och patientvård under många år framöver."

 

Engagemang för hållbarhet

Unilabs kommer också att samarbeta med Siemens Healthineers för att stödja kampen mot klimatförändringar och spara lokala resurser. Båda företagen är djupt engagerade i hållbarhet.

 "Vi är starkt engagerade i hållbarhet, och detta partnerskap kommer också att minska våra laboratoriers miljöavtryck genom att implementera Siemens Healthineers beprövade teknik och metoder", säger Dr Christian Rebhan, Unilabs' President - Scientific Business Units och Chief Medical Officer.

 

 

* Ej tillgänglig för försäljning i USA. Produkttillgängligheten kan variera från land till land och är föremål för olika regleringar.

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN