Skip to main content

Presenterade Nyheter

08 October 2018

Unilabs går i bräschen för att digitalisera utskick inom vården

Kivra bryter mark i en ny bransch när Unilabs väljer att digitalisera sina utskick. Det innebär att tusentals svenskar nu får möjligheten att på ett snabbt och säkert sätt få svar på sin undersökning digitalt.

Över 2,6 miljoner svenskar använder Kivra för att få sin viktiga post digitalt. Över 10 000 företag och myndigheter skickar idag post såsom deklarationen, kreditupplysningar, årsbesked, lönespecifikationer och fakturor i Kivra.

Kivra har blivit en standard för säker digital kommunikation i ett flertal branscher. Nu går Kivra in i en ny bransch och först ut bland vårdbolagen blir Unilabs.

- Vi har sett en stor efterfrågan från våra patienter att få svaret på sin undersökning på ett snabbt och säkert sätt digitalt. Därför börjar vi nu med att digitalisera svarsbreven för mammografi och planerar att digitalisera fler utskick framöver. Kivra är en tjänst som i vårt fall passar bra då snabbhet och säkerhet är viktigt när det kommer till vårdinformation, säger Helen Häggström, Verksamhetschef Unilabs.

- Vårdbesked är ett tydligt exempel på post som man vill ha snabbt och säkert och som man vill komma åt var man än befinner sig. Vi är väldigt glada över att Unilabs nu går i bräschen för att digitalisera utskick inom vården, säger Lena Sundquist, VD Kivra Sverige.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN