Skip to main content

Presenterade Nyheter

05 February 2019

Unilabs AB förvärvar Praktikertjänst Röntgen AB

PRESSRELEASE

Solna 2018-02-05

Fredagen den 1 februari har Unilabs AB förvärvat Praktikertjänst Röntgen AB från Praktikertjänst AB med enheter i Stockholm, Malmö, Uppsala och Västerås.

Praktikertjänst Röntgen, som är ett dotterbolag inom Praktikertjänstkoncernen, grundades 1956 och har bedrivit högkvalitativ bild- och funktionsdiagnostik på den svenska marknaden sedan dess. Verksamheten drivs idag på 7 platser, varav 3 i Stockholm och har ungefär 160 anställda.

I och med förvärvet bekräftas Unilabs radiologis position som en ledande leverantör av bild- och funktionsdiagnostik i Sverige. Diagnostiken står inför en spännande utveckling inom integrerad diagnostik. Som ett exempel pågår utveckling för att optimera existerande behandlingsformer inom cancervården och därigenom öka överlevnaden vid cancerdiagnos. Under 2017 förvärvade Unilabs Telemedicine Clinic, TMC, som tillhandahåller subspecialiserad diagnostik både inom radiologi och patologi. Tillsammans med förvärvet av Praktikertjänst Röntgen kan vi kombinera den subspecialiserade diagnostiken med en högkvalitativ radiologiverksamhet.

I denna nya kombinerade konstellation kommer vi att kunna erbjuda den svenska hälso- och sjukvården, nuvarande och kommande uppdragsgivare, kunder och patienter en förstklassig röntgenservice och en högkvalitativ röntgendiagnostik.

"Det känns fantastiskt bra att vi kunnat genomföra den här affären, tilllsammans med Praktikertjänst Röntgen blir vi Sveriges främsta utövare av röntgentjänster och kommer fortsätta serva våra vårdgivare och patienter med en högkvalitativ diagnostik.", säger Charlotta Wikström.

"Genom denna affär ser jag att Praktikertjänst Röntgen har möjlighet att tillsammans med Unilabs bygga ett företag som är starkare än idag och som har förutsättningar att fortsätta växa och förbli tongivande i röntgensverige. Detta görs genom att successivt utveckla bolaget genom att kombinera Praktikertjänst Röntgens styrkor med Unilabs styrkor", säger Mikael Lindh.

KONTAKT:

Charlotta Wikström Mikael Lindh

Sverigechef Radiologi, Unilabs AB VD, Praktikertjänst Röntgen

076-612 16 70 070-789 38 43O

Lars JörgensenHead of Region North, Unilabs AB

+45 22 133 779

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN