Skip to main content

Pressmeddelande

08 April 2020

Unilabs har startat fältenhet för patienter med remiss till blodprovtagning

Nyhet som gäller Unilabs laboratoriemedicin i Stockholm.


Unilabs utför analyser till patienter i vården i Stockholm och har 31 närlaboratorier dit patienter vänder sig när de behöver ta ett blodprov. Nu när covid-19 breder ut sig i samhället finns det patienter med kroniska sjukdomar som är oroade för att besöka vårdenheter för att få ett blodprov taget. Därför har Unilabs startat en fältenhet med blodprovtagning där väntrummet är ute i det fria. Fältenheten är belägen på Anderstorpsvägen 10 i Huvudsta, Solna. Patienter som vill undvika väntrum, är symptomfria från covid-19 och förkylning, samt har en remiss för blodprovtagning från sin läkare, är hjärtligt välkomna.

”Jag är stolt över att vi anpassar vår verksamhet till nya omständigheter. Vi vet att det finns en grupp som är oroliga att besöka väntrum. De kommer nu kunna komma gående, på cykel eller med bil och minska risken för smitta. Blir detta framgångsrikt kommer vi öppna upp fler enheter”, säger Johan Höglund, VD på Unilabs.

På plats vid Anderstorpsvägen 10, tar gående personer en nummerlapp, och väntar på sin tur i en väntzon ute i friska luften. Bilburna personer sitter kvar i bilen och väntar i kö på att köra fram till provtagningshytten. Vid anvisad markering stiger man ur bilen och går in i provtagningshytten där blodprovtagning sker.

Vi följer samma kvalitetskrav som på alla våra övriga provtagningsenheter. Unilabs har fått tillstånd från Region Stockholm, Solna kommun och polis för att ställa upp denna fältenhet.

Adress: Anderstorpsvägen 10, 171 54 Solna
Öppettider: mån-fre 08.00-16.30. Fältenheten har öppet t.o.m. fredag 25 september.

Kontakt: 
Annika Tiveljung Lindell, Verksamhetschef Unilabs
Annika.TiveljungLindell@unilabs.com
Tel +46 (0) 10-275 20 42
 

Läs mer »

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN