Kommentar till Covid-19-analyser med felaktig hänvisning till Unilabs Skip to main content

Information

15 January 2021

Kommentar till Covid-19-analyser med felaktig hänvisning till Unilabs

Unilabs blev kontaktade av en patient som ville ha originalet till sitt laboratoriesvar från ett prov som hen tagit och fått svar på hos vårdgivaren Husdoktorn. Det visade sig att Unilabs inte tagit emot något prov eller följaktligen inte utfört någon diagnostik på prov från denna patient.

Inom några dagar blev Unilabs uppmärksammade på fler patienter som hade fått svar på utförda covid-19-prover av Husdoktorn, med uppgift om att diagnostiken utförts av Unilabs, vilket inte stämde för dessa patienter heller.

Unilabs kontaktade Husdoktorn med frågan varför de skickar ut svar med referens till Unilabs när vi inte utfört diagnostiken och påtalade även att de inte kan använda vår ackrediteringslogga i sina svar på det sätt som de gjort. 

Unilabs försäkrades om att detta var ett rent misstag, Husdoktorn körde sina prover hos ett annat laboratorium. Vid kontroll visade det sig att det inte var korrekt och Unilabs valde då att polisanmäla Husdoktorn för utskick av friskintyg med uppgift om att Unilabs har utfört diagnostiken med syfte att få stopp på detta.
 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN