Unilabs bryter tio-miljonersgränsen för covid-19-tester Skip to main content

Pressmeddelande

26 April 2021

Unilabs bryter tio-miljonersgränsen för covid-19-tester

Genève, 26 april 2021: Unilabs, den ledande europeiska diagnostikkoncernen, har nått en viktig milstolpe i kampen mot covid-19 och har nu passerat 10 miljoner utförda covid-19-tester.

”Sedan december förra året har vi fördubblat våra covid-19 volymer - en anmärkningsvärd prestation av våra medarbetare i 17 länder,” säger Dr Christian Rebhan, Unilabs Chief Medical and Operations Officer. "När vaccinerna rullas ut och världen förbereder sig för att öppna sig igen, är testning fortfarande avgörande för att snabbt identifiera och begränsa virusspridning varhelst det dyker upp."

”Våra team har lagt sitt helhjärtade engagemang för att stödja kampen mot pandemin och har arbetat outtröttligt för att öka kapaciteten, säkra leveranser, ta patientprover och leverera korrekta resultat så snabbt som möjligt”, säger Timóteo Guimarães, som driver Unilabs covid-19 affärsenhet.

Sedan pandemin startade har Unilabs ökat både sin provtagning och testkapacitet enormt. Utrustad med toppmodern teknik och med dedikerade nya laboratorier i flera länder, överstiger den nuvarande kapaciteten vid Unilabs 500 000 tester per vecka och utökas ytterligare kontinuerligt.

Huvuddelen av testerna är PCR-tester. Unilabs erbjuder också snabba antigentester, liksom serologitest, som ger information av patientens antikroppar i blodet och därmed patienternas immunsvar mot viruset. Efterfrågan på serologiska tester ökar i takt med att fler vaccineras, eftersom dessa tester kan utvärdera patientens individuella reaktion på vaccinet.

Unilabs har också infört innovativ ny teknik för att förbättra, påskynda och bredda testningen. Detta inkluderar tester som specifikt identifierar varianter som den brittiska eller sydafrikanska varianten, samt nya typer av tester som saliv- eller gurglingstester som redan används på vissa marknader.

För att minimera risker för patienter och personal har Unilabs också skapat innovativa arbetsflöden med mer än två hundra drive- and walkthroughs runt om i världen. Unilabs har också uppfört några covid-19-provtagningsställen för att erbjuda riskgrupper - som äldre och infektionskänsliga - att fortsätta rutinmässigt testa sig för andra tillstånd.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN