Ny diagnostiksatsning som ska stödja en frisk- och förebyggande vård Skip to main content

Pressmeddelande

06 July 2021

Ny diagnostiksatsning som ska stödja en frisk- och förebyggande vård

Unilabs är med sina tjänster inom laboratoriemedicin, patologi, radiologi och mammografi en väl integrerad länk i vårdkedjan. De har uppdragsgivare inom både offentlig och privat sektor, och driver bland annat nästan hälften av all primärvårdsdiagnostik i Stockholm. I vår senaste satsning vill vi fokusera på en frisk- och förebyggande vård och öppnar därför tre nya laboratorier i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

– Med den här insatsen vill vi förhindra att en sjukdom ens uppstår, eller se till att patienten kommer till vården i ett så tidigt skede som möjligt. Det kan handla om att upptäcka riskfaktorer som högt blodtryck och dåliga kolesterolvärden, eller helt enkelt se över människors levnadsvanor för att för-hindra framtida sjukdomar. Genom att arbeta mer med diagnostik som stödjer förbyggande vård kan vi avlasta sjukvården som hela tiden kämpar mot en begränsad budget, säger Inge Andersson, Sverigechef laboratoriemedicin på Unilabs. 

– Hälsofrämjande arbete likt detta är en nyckel till att möta våra samhällsutmaningar som blir allt större i och med en åldrande befolkning. Som en av Europas största diag-nostikföretag vill vi ta vårt ansvar, fortsätter Johan Höglund, vd på Unilabs. 
 

Det här kommer att göras på de nya laboratorierna

Första tjänsten ute på nya laboratorierna är att utföra analyser för reseintyg, något det är högt tryck på just nu. Här vill Unilabs med sina ackrediterade verksamheter bidra med pro- fessionalism och pålitlighet inom området. 

– Området är oreglerad och just nu finns en stor mängd aktörer på marknaden, många med höga priser och där det är väldigt svårt för individen att avgöra vilka som är seriösa. Därför vill vi komma in som en pålitlig aktör och erbjuda högkvalitativa analyser för reseintyg för ett skäligt pris, säger Johan Höglund. 

Tjänster för en högre livskvalitet Unilabs siktar framöver på att med sina tjänster i nya laboratorierna bidra till att hitta livsstilsproblem innan de yttrar sig i synbara symtom. Tjänsterna kommer att utvecklas tillsammans med vårdgivare inom området.

 – Med satsningen vill vi stödja och underlätta skiftet från en kostsam högspecialiserad vård till mer frisk- och förebyggande vård, avslutar Inge Andersson. 

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN