Unilabs tecknar avtal med Ibex för att distribuera AI-driven cancerdiagnostik Skip to main content

Pressmeddelande

21 July 2021

Unilabs tecknar avtal med Ibex för att distribuera AI-driven cancerdiagnostik

Genève och Tel Aviv, 21 juli 2021: Unilabs och Ibex Medical Analytics, pionjär inom artificiell intelligensdriven cancerdiagnostik, har kommit överens om ett samarbetsavtal för att användning av Ibex AI-plattform i Europa. Unilabs börjar med en nationell utrullning i Sverige och kommer sedan att rulla ut plattformen i alla sina sexton länder. Unilabs är den första paneuropeiska diagnostikleverantören som implementerar Ibex AI-drivna galen™-plattform, vilket ger patienter och läkare en snabbare och mer exakt diagnos, vilket underlättar snabb och riktad cancerbehandling när den behövs som mest.

 

"Den här banbrytande AI-tekniken kommer att hjälpa våra team att snabbt prioritera brådskande fall, påskynda diagnosen och förbättra kvaliteten genom att lägga till en extra uppsättning digitala ögon", säger Dr Christian Rebhan, Unilabs Chief Medical & Operations Officer. "När det gäller cancer gäller att ju tidigare man upptäcker det, desto bättre är prognosen - så att få kritiska resultat snabbare kommer att bidra till att rädda liv. Partnerskapet med Ibex understryker Unilabs pionjärroll inom digital patologi och utgör ytterligare ett steg i vår ambition att bli den mest digitalt aktiverade leverantören av diagnostiska tjänster i Europa."

"Ibex förändrar cancerdiagnostik med innovativa AI-lösningar över hela diagnostikflödet", säger Joseph Mossel, vd och medgrundare av Ibex Medical Analytics. "Vi är glada över att samarbeta med Unilabs för att implementera våra AI-lösningar och förse deras patologer med snabbare flöden och kvalitetsdiagnostik. Detta samarbete baseras på en grundlig utvärdering av vår teknik hos Unilabs och visar på robustheten och användbarheten av vår plattform för daglig klinisk praxis."

Genom användade av algoritmer som utvecklats med avancerad maskininlärning, tränas Galen-plattformen för att upptäcka cancer och andra kliniska fynd. Algoritmerna analyserar bilder från vävnadstarmbiopsier och ger insikter till patologer som ställer diagnosen och vars bedömning är avgörande för att onkologer ska kunna nå korrekta behandlingsbeslut. Dessa AI-genererade insikter omfattar arbetslistor för prioritering av fall, värmekartor för cancer, klassificering och mätning av tumörer, strömlinjeformade rapporteringsverktyg med mera.

Ibex förändrar cancerdiagnostik genom att utnyttja kraftfull AI- och maskininlärningsteknik i en högre omfattning än tidigare gjorts. Ibex Galen-plattformen hjälper patologer att förbättra kvaliteten på cancerdiagnostik, implementera kvalitetskontroll i realtid, minska diagnostiktiden och öka produktiviteten. Den är CE-märkt för upptäckt av bröst- och prostatacancer i flera arbetsflöden och fick nyligen Breakthrough Device Designation av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Galen har redan visat enastående resultat i kliniska prövningar och har använts i ledande laboratorier runt om i världen, där den används som en del av den dagliga kliniska praktiken.

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN