Dr Eugenia Colón, Unilabs Sveriges Senior Pathologist och Pathology Educational Lead, har valts till ordförande för Svensk Förening för Patologi (SvFP) Skip to main content

Pressmeddelande

29 May 2023

Dr Eugenia Colón, Unilabs Sveriges Senior Pathologist och Pathology Educational Lead, har valts till ordförande för Svensk Förening för Patologi (SvFP)

Stockholm, 29 maj 2023: Unilabs, en ledande internationell leverantör av diagnostiska tjänster, har meddelat att Dr Eugenia Colón, Unilabs Sveriges Senior Pathologist och Pathology Educational Lead, har valts till ordförande för Svensk Förening för Patologi (SvFP).

Svensk Förening för Patologi har erkänt Dr Colons exceptionella utbildningsinsatser och expertis som de viktigaste skälen till hennes nominering.

"Valet av Eugenia är ett bevis på vårt engagemang för att bidra till en friskare morgondag", säger Unilabs Medical Director - Centraleuropa och Norden, Dr Thomas Lindahl. "Vi är oerhört stolta över att vår medicinska utbildning och vårt vetenskapliga ledarskap har uppmärksammats genom denna utnämning."

Unilabs är den enda nordiska privata diagnostiska vårdgivaren som erbjuder interna femåriga utbildningsprogram för styrelsecertifiering inom patologi, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och radiologi.

Med över 330 patologer och över 1 600 patologilaboranter i sitt nätverk erbjuder Unilabs omfattande laboratorie- och diagnostiska rapporteringslösningar inom histopatologi och cytologi.

Subspecialiserade patologer från Unilabs nätverk kan kallas in för konsultationer, vilket resulterar i korrekta och snabba diagnoser tack vare processdigitalisering.

Unilabs är verksamt på alla nivåer av patologitjänster och samarbetar med regeringar om nationella screeningprogram, samtidigt som man hjälper kliniker och sjukhus genom att hantera in-house-tjänster och underlätta snabba och effektiva behandlingsbeslut för tiotusentals vårdpersonal.


 

Om Unilabs

Unilabs är ett av Europas ledande företag inom medicinsk diagnostik och erbjuder ett komplett utbud av laboratorie-, patologi-, genetik- och bildtjänster till patienter på fyra kontinenter.

Med över 13.000 anställda i 16 länder investerar Unilabs kraftigt i teknik, utrustning och personal - och använder digital teknik i sina toppmoderna laboratorier och bildinstitut för att förbättra livet för nära 100 miljoner människor varje år.

Om Svensk Förening för Patologi

Svensk förening för patologi är en oberoende ideell yrkesorganisation för patologer i Sverige. Föreningens uppdrag är att arbeta för rättvis tillgång till högkvalitativ diagnostik för alla patienter i Sverige, i alla frågor som rör patologin i Sverige, inklusive kvalitetssäkring, vetenskap, utbildning och vägledning. Föreningen förespråkar också för professionens mål i offentliga och politiska sfärer.

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN