Unilabs tecknar avtal med AI-leverantören Mindpeak och stärker därmed ytterligare sitt erbjudande inom bröstcancerområdet Skip to main content

Pressmeddelande

29 March 2022

Unilabs tecknar avtal med AI-leverantören Mindpeak och stärker därmed ytterligare sitt erbjudande inom bröstcancerområdet

Genève, 30 mars 2022: Unilabs, den ledande leverantören av diagnostiska tjänster, har tecknat ett avtal med Mindpeak, leverantör av AI-lösningar för digital patologi. Mindpeaks AI-teknik kommer att påskynda bröstcancerdiagnostiken och göra den mer exakt. 

"På Unilabs förbättrar vi kontinuerligt kvaliteten och effektiviteten i vår diagnostikkapacitet genom att investera i den bästa tillgängliga tekniken", säger Unilabs Chief Medical and Operations Officer Dr Christian Rebhan. "Den här utvecklingen kommer att förändra patologernas sätt att arbeta och kommer att göra det möjligt för oss att bättre serva våra kunder."

Implementeringen har påbörjats på Unilabs labb S:t Göran i Stockholm och de första fallen har besvarats. Tekniken kommer successivt att rullas ut i andra delar av Sverige innan den kommer att införas i andra länder inom Unilabs.

Diagnostisering av bröstcancer innebär bland annat att man kvantifierar immunohistokemiskt färgade brösttumörceller, en viktig uppgift som för närvarande görs manuellt och tar mycket tid i anspråk. Mindpeak AI hjälper patologer att räkna dessa celler, vilket minskar svarstiden med uppskattningsvis 60 % och säkerställer att resultaten kan reproduceras med samma kvalitet vid varje tillfälle.

En av de viktigaste faktorerna när det gäller bröstcancerbehandling är tiden. För patienterna innebär integrationen av Mindpeak en snabbare handläggning och ju tidigare behandlingen kan påbörjas, desto bättre prognos.

"Vi är mycket nöjda med att Unilabs, en av världens största diagnostikkoncerner, valde vårt toppmoderna AI-baserade diagnostiska verktyg. Djupgående arbetsflödesintegration av våra AI-verktyg kommer att ge betydande effektivitetsvinster och i slutändan rädda liv", säger Felix Faber, vd för Mindpeak. 

 

 

Mediakontakt:

Kontaktperson: Alistair Hammond, Director of Communications

e: alistair.hammond@unilabs.com

t: +44 771 773 0441

 

Om Unilabs

Unilabs är ett av Europas största diagnostikföretag och erbjuder ett komplett utbud av laboratorie-, patologi- och bilddiagnostikstjänster till patienter över hela världen. Unilabs är en ledande inom digitalisering som täcker hela det diagnostiska spektrumet, och Unilabs drygt 12 000 anställda räddar liv varje dag.

Unilabs gör stora investeringar i teknik, utrustning och personal och använder digital teknik i sina toppmoderna laboratorier och bildinstitut för att förbättra livet för nära 100 miljoner människor varje år.

 

Om Mindpeak

Mindpeak, som grundades av Felix Faber och Dr. Tobias Lang, har utvecklat bildanalysprogramvara för patologer baserat på artificiell intelligens sedan 2018. Genom att samarbeta med flera internationella laboratorier och ledande patologitjänsteleverantörer utökar Mindpeak kontinuerligt sitt produktsortiment och utvecklar det till en oumbärlig komponent i digitaliserade patologiarbetsflöden med fokus på att hjälpa patologer i diagnostiken.

Mindpeaks AI-verktyg fungerar som stand alone, men är redan integrerat i ett stort och växande antal arbetsflödesplattformar, vilket möjliggör en bra användarupplevelse i den dagliga rutinen.

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN