Unilabs och Ambry undertecknar avtal för att förbättra tjänsterna för genetisk testning till biofarma-företag i Europa, Latinamerika och Mellanöstern Skip to main content

Pressmeddelande

26 January 2023

Unilabs och Ambry undertecknar avtal för att förbättra tjänsterna för genetisk testning till biofarma-företag i Europa, Latinamerika och Mellanöstern

Geneve, och Aliso Viejo, Calif. – 26 januari 2023: Unilabs, ledande leverantör av diagnostiska tjänster, och Ambry Genetics (Ambry), ledande inom klinisk diagnostisk provtagning och dotterbolag till REALM IDx, har ingått ett exklusivt partnerskap för att förbättra högkvalitativa genetiska testningstjänster för statligt sponsrade företag och biofarma-företag som genomför internationella kliniska prövningar och forskning.

Ambry kommer att använda Unilabs genomiska laboratorietjänster och kapacitet för tolkning av varianter i Europa, Latinamerika och Mellanöstern – regioner där Ambry inte är verksamma. Unilabs kommer också att tillhandahålla genetisk utvärdering och rekrytering av patientkohorter för kliniska prövningar samt identifiering och stratifiering av patienter för riktade behandlingar.

Ambry kommer att förse Unilabs med sin kapacitet för bedömning av varianter. För närvarande finns tjänsten endast i USA och Japan, men företaget har också planer på att göra sitt CARE-programTM (Comprehensive Assessment Risk and Education) tillgängligt.  CARE-programmet utnyttjar en uppsättning digitala hälsoverktyg som identifierar patienter med ökad risk för vissa hälsotillstånd och/eller som är kvalificerade för genetisk testning, tillhandahåller patientutbildning, underlättar beställning av genetiska tester och resultatrapportering samt hänvisar patienterna till genetisk rådgivning. Det här heltäckande programmet införlivas i en kliniks eller ett systems befintliga arbetsflöden så att vårdgivare och deras patienter får stöd i varje steg.   

 

”Vi är mycket glada över att vår långa tradition av att bistå läkemedelsföretag samt vår enastående meritlista när det gäller att tillhandahålla förstklassig diagnostik till stöd för forskning och läkemedelsutveckling har lett fram till detta exklusiva partnerskap med Ambry Genetics”, säger Dr Christian Rebhan, Unilabs President - Scientific Business Units och Chief Medical Officer. ”Tillsammans med våra branschledande kliniska laboratorie-, radiologi- och digitala patologitjänster erbjuder vi ett utbud av över 4 000 genetiska tester. Denna expertis gör att vi kan tillhandahålla förbättrade bedömningar för att stötta viktiga läkemedelsupptäckter i enlighet med lokal lagstiftning om skydd av patientuppgifter, genomiska tester och kliniska prövningar.”

 

Tillsammans kommer Unilabs och Ambry att ta itu med en av de största utmaningarna för användningen av genomik i globala kliniska prövningar, nämligen bristen på standardisering av laboratorietestprotokoll och analyser.

“Vi vill hjälpa globala biofarma-företag att hitta rätt patient vid rätt tidpunkt för sina prövningar och behandlingar runt om i världen", säger Tom Schoenherr, vd för Ambry. “Genom vårt partnerskap med Unilabs kommer vi att kunna ge biofarma-företag det stöd de behöver för att utveckla nya behandlingar snabbare och mer effektivt, samt vara till nytta för läkare, patienter och statliga program lokalt.”   

I kombination med andra partnerskap erbjuder Ambry genetisk testning i 30 länder genom sitt lokala globala laboratorienätverk. 

 

Mediakontakt:

Sandra Lastra, Group Communications, Unilabs

e: sandra.lastra@unilabs.com

 

Brad Lotterman, Communications Director, REALM IDx

e: blotterman@realmidx.com

 

Om Unilabs

Unilabs är ett av Europas ledande diagnostikföretag och erbjuder ett komplett utbud av laboratorie-, patologi- och bilddiagnostiska tjänster till patienter på fyra kontinenter. En ledande digital aktör som med bravur täcker hela det diagnostiska spektrumet och vars över 13 000 medarbetare förbättrar människors liv varje dag.

Unilabs gör stora investeringar i teknik, utrustning och personal och använder digital teknik i sina toppmoderna laboratorier och bildbehandlingscenter för att förbättra livet för nära 100 miljoner människor varje år.

 

Om Ambry Genetics

Ambry Genetics, ett dotterbolag till REALM IDx, Inc., omvandlar vetenskaplig forskning till kliniskt användbara testresultat baserat på en djup förståelse av det mänskliga genomet och biologin bakom genetiska sjukdomar. Företaget är ledande inom genetiska tester som syftar till att förbättra hälsan genom att förstå sambandet mellan genetik och sjukdom. Ambry Genetics oöverträffade resultat av upptäckter under 20 år och en växande databas som fortsätter att utökas i samarbete med akademiska, företags- och farmaceutiska partners innebär att Ambry Genetics är först på marknaden med innovativa produkter och omfattande analyser som gör det möjligt för kliniker att informera patienter inför deras hälsobeslut.

 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN