Unilabs tillkännager en ny styrelse Skip to main content

Management

02 December 2022

Unilabs tillkännager en ny styrelse

Unilabs har idag tillkännagivit utnämningen av en ny styrelse efter slutförandet av A.P. Møller Holdings förvärv i mars i år. Fokus är att ha en uppsättning individer i världsklass med en unik kombination av erfarenheter och färdigheter.


Marc Engel har utsetts till ny styrelseordförande: “Som en högt betrodd branschledare inom laboratorie-, bild- och patologidiagnostik ligger Unilabs i framkant när det gäller digitalisering, kvalitet och innovation. Diagnostik är kärnan i och början av varje effektiv behandling och i allt högre grad kärnan i förebyggandet av sjukdomar. Genom sitt CARE BIG – med integritet – mantra, strävar Unilabs efter att ge mer och bättre tillgång till diagnostik för fler människor”, säger Marc Engel, styrelseordförande. “Jag är hedrad över att ha blivit utsedd till ordförande för den nya styrelsen, som består av välaktade kollegor som tillför rik erfarenhet, diversifierade insikter och en uppsjö av ämnesexpertis. Jag är tacksam mot ägarna för deras tro på vår förmåga att göra det möjligt för Unilabs att uppnå sin fulla potential. Med sina passionerade, begåvade och hängivna tusentals medarbetare är jag övertygad om att företaget kommer att gå från klarhet till klarhet.”
Unilabs är ett av Europas ledande diagnostikföretag som erbjuder ett komplett utbud av laboratorie-, patologi- och bilddiagnostiska tjänster till patienter på fyra kontinenter. Unilabs gör stora investeringar i teknik, utrustning och människor – med hjälp av digital teknik i sina toppmoderna laboratorier och radiologiinstitut förbättrar Unilabs livet för nära 100 miljoner människor varje år. 


Unilabs är en ledande digital banbrytare som täcker hela det diagnostiska spektrat och utformar sina diagnostiska processer kring AI, eftersom bättre och snabbare resultat till patienter kan hjälpa till att förbättra utfallen.
“Vi är mycket glada över att kunna räkna med stödet från vår nya styrelse av enastående proffs. Deras omfattande och kompletterande erfarenhet, starka profiler och målinriktade mindset kommer att vara enorma tillgångar i arbetet med att uppfylla våra ambitioner. Tillsammans siktar vi på att bygga den mest digitalt drivna diagnostikgruppen, vilket möjliggör bättre beslut för en hälsosammare morgondag”, säger Unilabs VD, Michiel Boehmer, och fortsätter: “På uppdrag av mitt ledningsteam och alla mina Unilabs-kollegor kan jag verkligen säga att vi är glada och ser fram emot att göra denna resa tillsammans med vår nya styrelse och A.P. Møller Holding med deras långsiktiga ägande, som kommer att göra det möjligt för oss att bygga en robust plattform från vilken vi kan accelerera vår tillväxt.”

 

Den nya styrelsen består av:
•    Marc Engel, styrelseordförande. Vice styrelseordförande för AP Møller Maersk, styrelseledamot för ACT Commodities, ledamot av förvaltningsrådet för IDH, The Sustainable Trade Initiative och medlem av Executive Advisory Board för Zero.
•    Johan Lilliehöök, vice styrelseordförande. Verkställande direktör, A.P. Møller Holding och vice ordförande i styrelsen för Iv3 Aqua Holding.
•    Badhri Srinivasan, chef, Global Clinical Operations, Novartis, medlem av Novartis globala ledarskapsteam (GLT), medlem av Novartis Innovation Management Board (IMB) och vice ordförande i TransCelerate, ett industrikonsortium av världens ledande biofarmaceutiska företag.
•    Gilbert Achermann, styrelseordförande i Straumann, styrelseledamot i Julius Baer, styrelseordförande i Ypsomed, styrelseledamot för greenTEG och medlem av förvaltningsrådet för IMD Lausanne.
•    Martin Nørkjær Larsen, CFO, A.P. Møller Holding, styrelseordförande för Maersk Product Tankers och Navigare Capital Partners, vice ordförande och ordförande i revisionskommittén i Assuranceforeningen SKULD (Gjensidige) och styrelseledamot i Maersk Tankers och A.P. Møller Capital.
•    Michael Reitermann, styrelseledamot för Enigma Biomedical Group, styrelseledamot för Ascom Holding AG och Alpha9 Theranostics och medgrundare samt styrelseledamot i Samplify.
•    Corine Raoux-Fontanet, oberoende styrelseledamot. Corine var chef för Nestle Group Audit, CFO för Nespresso, biträdande chef för Nestle M&A, styrelseledamot och chef för Schenk Holdings revisionskommitté.
•    Pia Marions, Group CFO, Skandia, styrelseledamot och ordförande i Vitrolifes revisionskommitté samt styrelseledamot och ordförande för Duni Groups revisionskommitté.
*Pia Marions kommer ansluta sig till styrelsen under andra kvartalet 2023.

 


 

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN