Skip to main content

Valfrihet för patienter

Väntar du på en tid för röntgen? 

Är det lång kö för att få en tid för röntgen i ditt landsting?

Unilabs i Stockholm har kort väntetid.

Patientlagen ger dig som patient valmöjlighet och inflytande över din vård. Det är inte många som vet att enligt patientlagen har du som patient rätt att få din röntgenundersökning utförd i ett annat landsting hos en vårdgivare som har avtal med landstinget.

Allt du behöver är din remiss från din ordinarie vårdgivare i ditt hemlandsting eller att du tar kontakt med en vårdgivare i det landsting där undersökningen ska utföras, för att få en remiss. Om du vill veta mer om Patientlagen kan du fråga din vårdgivare och hänvisa till nedanstående länk. Resa och uppehälle står du för själv.

Så här gör du: 

  1. Har du redan en remiss ber du din vårdgivare att styra om den till Unilabs. Om du inte har remiss, kontakta din vårdgivare för undersökning och remiss.
  2. Remissen skickas till: Unilabs Kundtjänst Radiologi, Anderstorpsvägen 12, 171 54 Solna
  3. Du blir kontaktad av oss och inbokad på en tid. 
  4. Svaret på din undersökning går till din vårdgivare.

Frågor? Kontakta kundtjänst på telefon 0771-40 77 20 eller via chat.

För mer information om Patientlagen från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) Läs här

Unilabs har avtal med Stockholms Läns Landsting, Landstinget Västmanland och Västra Götalandsregionen gällande röntgenundersökningar. Vi finns på Sophiahemmet, Löwenströmska och i Täby i Stockholmsområdet och Hälla Shopping och Eriksborg i Västerås. I Göteborg finns vi på Hisingen.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN

""