Privatperson | Rätt att välja | Unilabs Skip to main content

Valfrihet för patienter

Väntar du på en tid för röntgen? 

Patientlagen ger dig som patient valmöjlighet och inflytande över din vård. Det är inte många som vet att enligt patientlagen har du som patient rätt att få din röntgenundersökning utförd i ett annat landsting hos en vårdgivare som har avtal med landstinget.

Allt du behöver är din remiss från din ordinarie vårdgivare i ditt hemlandsting eller att du tar kontakt med en vårdgivare i det landsting där undersökningen ska utföras, för att få en remiss. Om du vill veta mer om Patientlagen kan du fråga din vårdgivare och hänvisa till nedanstående länk. Resa och uppehälle står du för själv.

Så här gör du: 

  1. Har du redan en remiss ber du din vårdgivare att styra om den till Unilabs. Om du inte har remiss, kontakta din vårdgivare för undersökning och remiss.
  2. Remissen skickas till: Unilabs Kundtjänst Radiologi, Anderstorpsvägen 12, 171 54 Solna
  3. Du blir kontaktad av oss och inbokad på en tid. 
  4. Svaret på din undersökning går till din vårdgivare.

Frågor? Kontakta kundtjänst på telefon eller via vår chat.

Mer information om Patientlagen från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner), läs här.

 

Unilabs har avtal med Region Stockholm, Region Västmanland och Västra Götalandsregionen gällande röntgenundersökningar. Vi finns på Sophiahemmet, Odenplan, Hötorget, Löwenströmska, Sollentuna och i Täby i Stockholmsområdet och Hälla Shopping och Eriksborg i Västerås. I Göteborg finns vi på Hisingen.

VÄLKOMMEN TILL unilabs hemsida

GÅ vidare till huvudhemsidan

ELLER VÄLJ ETT LAND I LISTAN NEDAN